- ANA SAYFA
- Neden BANÜ
Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2024
Gösterim: 17059
Neden BANÜ
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin Kuruluşu
Balıkesir’in iki üniversitesinden biri olan ve 23 Nisan 2015 tarihinde Balıkesir Üniversitesi’nden devralınan eğitim kurumlarıyla akademik hayata başlayan Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, 29 yıllık köklü bir geçmişe ve tecrübeli bir akademik kadroya sahiptir.
Bandırma, Gönen, Manyas, Erdek ve Susurluk ilçelerinde bulunan toplam 11 yerleşkede; 1 enstitü, 12 fakülte, 1 yüksekokul ve 8 meslek yüksekokulunda 72 ülkeden 2.450'si uluslararası öğrenci olmak üzere 23.169, 1054 personeli ile eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerini sürdürmektedir.
“Geleceğe Açılan Köprü” sloganıyla kurulan ve Türkiye’nin en genç devlet üniversitelerinden biri olan Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, kuruluş sürecini eksiksiz bir şekilde tamamlamış ve kısa sürede devlet üniversiteleri arasında muteber bir konuma ulaşmıştır. Gelişimini ve büyümesini sürdüren Üniversitemiz, önümüzdeki dönemlerde 25.000 öğrenci kapasitesine ulaşacak, modern altyapısı ve sosyal donatı alanlarıyla bir dünya üniversitesine dönüşecektir. Bilginin kullanımı kadar üretimini de önemseyen Üniversitemiz, devlet üniversitelerinin küresel rekabette başarıyla yer almasına katkı sağlayacak ve geleceğin inşasında söz sahibi olacaktır.
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin Eğitim Anlayışı/Felsefesi
Üniversite eğitimi mesleki kariyerin ilk adımını oluşturmakta ve her meslek seçimi, aynı zamanda bir yaşam biçimini işaret etmektedir. Üniversitemiz, insan yaşamının önemli bir bölümünü doğrudan etkileyen bu dönemi en doğru ve verimli şekilde planlamakta olup, uluslararası eğitim kalitesiyle küresel rekabetin içinde yer alacak ve değişimin öznesi olacak nesilleri yetiştirmenin sorumluluğuna sahiptir. Ancak mesleki yetkinlik, eğitim anlayışımızın yalnızca bir yönünü kapsamakta, bu yetkinliği ülkemiz ve insanlık için kullanacak nesiller yetiştirmek de eğitim anlayışımızın bir diğer yönü oluşturmaktadır.
Üniversitemizin eğitim mottosu “SEN, UMUT OL”dur. Umut olmak, önemli bir altyapıya sahip olmayı gerektirir. Bu altyapı salt bilgi ile açıklanamaz. Meslek sahibi olmak bir adımdır ama daha fazlasını ister. İyi bir insan olmak, vatana ve millete sadakat, yetenek, erdem gibi kavramlar daha fazlası diye belirttiğimiz bu alan içinde yer alır. Genç olmak da umut olmak için tek başına yetmez, gençliğin umuda dönüşmesi için yukarıda sıraladığımız özellikleri de içine alan bir eğitim anlayışı gereklidir.
Üniversitemizin eğitim anlayışı, gençliği ülkemizin ve insanlığın umuduna dönüştürmek üzerine şekillendirilmiş ve bunun için ihtiyaç duyulan adımlar atılmıştır. Cumhuriyetin ilanına giden yolda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını taşıyan ve millî mücadelenin başlangıcında tarihi bir rol üstlenen “BANDIRMA VAPURU”, bir umut vapurudur. Tek yükü umut olan, bu umudu tüm yurda taşıyan ve umudun simgesine dönüşen Bandırma Vapuru; kavramın önemini ortaya koyan önemli bir vasıtadır. Tarihi vapurun bu yönünden ilham alarak belirlediğimiz eğitim felsefemizin nihai amacı da ülkemiz ve insanlık için umut olacak nesiller yetiştirmektir.
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin misyonu; “toplumsal değerlere saygılı, bilim, teknoloji, kültür ve sanatsal birikimiyle bölgesi ve ülkesi için değer üreten, uluslararası düzeyde saygın bir eğitim ve araştırma üniversitesi olarak ülkemiz ve insanlığın gelişimine katkı sağlamaktır.”
Üniversitemizin vizyonu ise; “katılımcı, özgürlükçü, yenilikçi ve üretken kurumsal yapısıyla eğitim, bilim, teknoloji, kültür ve sanatta ulusal alanda öncü, uluslararası alanda etki sahibi bir üniversite olmaktır.”
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, barındırdığı dinamik unsurlar ile aynı zamanda bir dünya üniversitesi olmayı da hedeflemektedir. Amacımız, zengin tarihi ve kültürel birikime sahip ve jeopolitik olarak önemli bir kavşak olma niteliği taşıyan bir şehirde kurulmuş olan üniversitemizi, öğrencilerimizin ve çalışanlarımızın mensubu ve mezunu olmaktan gurur duyduğu bir üniversite yapmaktır.
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin Başarısı
Üniversitemiz, genç bir eğitim kurumu olmasına rağmen gelişimini sürdürmekte ve bu gelişimini rakamlarla da ispatlamaktadır. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, en son 2020 yılında gerçekleştirilen ve sonraki yıllara dair rapor bulunmayan “Devlet Üniversiteleri ve Fakülteleri Sıralaması (DÜS2020)” raporuna göre “Devlet Üniversiteleri Genel Sıralaması” listesinde 123 devlet üniversitesi arasında 28’inci, “2006 Yılından Sonra Kurulan Devlet Üniversiteleri Sıralaması” listesinde ise 70 üniversite arasında 9’uncu sırada olma başarısını göstermiş ve aynı sıralamada Denizcilik Fakültemiz 1’inci, İktidasi ve İdari Bilimler Fakültemiz ise 2'inci olmuştur.
31 yıllık bir akademik birikim üzerine inşa edilen ve “Yeni Nesil Devlet Üniversitesi” mottosunu benimseyen Üniversitemiz, devlet üniversiteleri arasında akademik başarıda ve öğrenci memnuniyetinde üst sıralarda yerini almaya devam etmiştir. Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜNİAR) tarafından 2016'dan beri düzenli olarak yayınlanan ve üniversiteleri öğrencilerin tatminkârlık düzeylerine göre sıralayan “Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması" (TÜMA) verilerine göre “Devlet Üniversitelerinin Genel Memnuniyet” sıralamasında 126 devlet üniversitesi arasında bir önceki yıl 28. sırada iken bu yıl 23. sıraya yükselen Üniversitemiz, 200 üniversitenin bulunduğu “Üniversitelerin Genel Memnuniyet” listesinde ise bir önceki yıl 47. sırada iken 2024 yılında 43. sırada yer almış ve istikrarlı yükselişini sürdürmüştür. Farklı kategorilerde değerlendirmelerin yapıldığı araştırmada Üniversitemiz ayrıca “Öğrenim Deneyimi Tatminkarlığı” kategorisinde devlet üniversiteleri arasında 16. sırada, “Kurumun Yönetim ve İşleyişinden Memnuniyet” kategorisinde 12. sırada yer almıştır.
Eğitim-öğretim sahasının her aşamasında akademik başarı ve gelişimi ilke edinen Üniversitemiz akademik personel kalitesi bakımından da kurulduğu günden bu yana büyük adımlar atmıştır. Stanford Üniversitesi araştırma ekibi tarafından, her yıl 22 ana bilim dalı ile 176 alt bilim dalında dünyadaki bilim insanları arasından ilk % 2'lik dilime giren en etkili bilim insanlarının yer aldığı liste yayımlanmaktadır. Bilim insanlarının sadece “2021 yılı çalışmaları” dikkate alınarak oluşturulan listede, % 2’lik dilime giren 200.409 bilim insanı sıralanmıştır. Sıralamaya Türkiye’den 1.202 akademisyen girerken bu listede Üniversitemizden dört akademisyen de yer almıştır.
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin Coğrafi Konumu
Yerleşkelerimizin bulunduğu Bandırma, Gönen, Manyas, Erdek ve Susurluk ilçeleri, aynı zamanda başta Manyas Kuş Cenneti, Kapıdağ Milli Parkı, kaplıcaları, antik kentleri, denizi, yeşili, tarihi ve doğasıyla bir turizm cenneti konumundadır.
İstanbul, Bursa, Çanakkale, Manisa ve İzmir gibi büyükşehirlere yakınlığı, karayolu, denizyolu ve demiryolu ile seyahat imkânları ve önemli bir kavşak olma niteliği taşıyan konumu, yurt içi ve yurt dışından gelen öğrenciler için büyük bir avantaj oluşturmaktadır.
Üniversite yerleşkelerimizin bulunduğu Güney Marmara; tarım, hayvancılık, sanayi, ticaret, enerji ve turizm alanlarında gelişmiş bir bölge olma özelliği taşımaktadır. Özellikle Bandırma Limanı, bölge ekonomisi için önemli bir gelişim fırsatı oluşturmaktadır.
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nde Yer Alan Akademik Birimler
Üniversitemiz bünyesinde toplam 150 bölüm ve programda eğitim-öğretim faaliyetleri devam etmektedir.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Denizcilik Fakültesi, Ömer Seyfettin Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Tıp Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi, İletişim Fakültesi ve Ziraat Fakültesi olmak üzere 12 fakültemiz bulunmaktadır.
Yabancı Diller Yüksekokulumuzda yabancı uyruklu öğretim görevlilerinin de aralarında bulunduğu nitelikli öğretim kadromuzla, İngilizce sınıflarımızda kaliteli bir yabancı dil öğrenimi görme imkânı sunulmaktadır.
Bandırma MYO, Gönen MYO, Manyas MYO, Erdek MYO, Susurluk MYO, Denizcilik MYO, Sağlık Hizmetleri MYO ve Bandırma Organize Sanayi Teknik MYO olmak üzere 8 Meslek Yüksekokulumuz bulunmaktadır.
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin Yerleşkeleri
Merkez Yerleşke, Bandırma&Denizcilik Meslek Yüksekokulu Yerleşkesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi Yerleşkesi ve Edincik Denizcilik Yerleşkesi olmak üzere Bandırma’da 4 yerleşkemiz bulunmaktadır. Diğer yerleşkelerimiz ise; Gönen, Manyas, Erdek ve Susurluk'ta yer almaktadır.
Yerleşkelerimiz; amfiler, modern ve donanımlı derslikler, konferans salonları, uygulama ve bilgisayar laboratuvarları, hızla büyüyen ve gelişen kütüphane, spor ve sosyal donatı alanları ile öğrencilerimize eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerinin yanında, keyifli vakit geçirecekleri kaliteli mekânlar sunmaktadır.
Mavi ile yeşilin buluştuğu bir coğrafyada yer alan üniversitemizin yerleşkeleri, temiz hava, bol oksijen ve yeşil alanların genişliği yanında, şehir merkezlerine olan yakınlığı ile öğrencilerimize, hızlı, rahat ve konforlu bir ulaşım imkânı sunmaktadır.
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin Uluslararasılaşma Stratejisi ve Çalışmaları
Üniversite olarak, uluslararası alanda saygın bir üniversite olmak en büyük hedeflerimiz arasındadır. Bunun için uluslararasılaşma kavramını ve dünya üniversiteleri ile değişim ve işbirliği anlaşmalarını çok önemsiyoruz. Bu bağlamda, başta geçtiğimiz yıl Çin'de düzenlenen Akıllı Ulaşım Uluslararası İş Birliği ve Kalkınma 2023 Forumu; yine geçtiğimiz yıl İran'ın Tebriz şehrinde düzenlenen Tebriz Uluslararası Eğitim Fuarı olmak üzere birçok yurt dışı eğitim, tanıtım ve işbirliği fuarına iştirak edilmiştir.
Üniversitemizin uluslararasılaşma çalışmaları kapsamında, ERASMUS+ ve Mevlâna öğrenci değişim programları çerçevesinde, bugüne kadar 100’ün üzerinde uluslararası anlaşma yürürlüğe girmiş olup, her yıl bu üniversiteler ile öğrenci ve akademik – idari personel değişimi gerçekleştirilmektedir. Farabi Öğrenci Değişim Programı çerçevesinde ise ülkemizdeki tüm devlet üniversitelerinde öğrencilerimiz belirli bir süre öğrenim görme olanağına sahiptir. Bunların yanı sıra, Üniversitemiz yine uluslararasılaşma çalışmaları kapsamında, 72 ülkeden yaklaşık 2.450 uluslararası öğrenciye de ev sahipliği yapmaktadır.
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin Sağlık, Spor ve Sosyal Etkinlikler İle İlgili Öğrencilere Tanıdığı İmkânlar
Üniversite öğrencilerimizin tüm ilgi alanlarını kapsayacak 82 adet öğrenci topluluğumuz bulunmaktadır. Bu topluluklarımız bilim, kültür, sanat, spor ve her türlü sosyal alanda gönüllü çalışmalar yaparak hem kendi gelişimlerini sağlamakta, hem de üniversitemize büyük katkı vermektedirler. Öğrenci topluluklarımızın faaliyetlerinin yanında, bahar şenlikleri, doğa yürüyüşleri, sosyal ve sportif etkinlikler, yarışma ve sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde farklı ve özgün faaliyetler üniversitemiz tarafından gerçekleştirilmektedir.
Üniversitemiz birçok spor dalında öğrencilerimize büyük imkânlar sağlamaktadır. 26 branş ve kategoride, 36 takımıyla, 15 lig ve turnuvada sportif faaliyetlerini sürdüren Üniversitemizde, futbol, basketbol, voleybol, tenis, salon sporları, dağ yürüyüşleri vb. spor aktiviteleri ile öğrencilerimizin hem bedensel hem de ruhsal gelişimleri desteklenmektedir. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Spor Kulübü’nün kurulması ile üniversitemiz spor alanında çalışmalarını daha da yoğunlaştırmış ve öğrencilerimize gerek spor tesisi, gerekse spor malzemeleri konusunda daha büyük imkânlar sunulmaya başlanmıştır.
Öğrencilerimize daha hızlı ve daha kaliteli sağlık hizmeti sunabilmek için İl Sağlık Müdürlüğümüz işbirliğiyle üniversitemiz bünyesinde 2 doktor, 2 hemşire ve 1 psikologdan oluşan Aile Sağlığı Merkezimiz (ASM) öğrencilerimize hizmet vermektedir. Ayrıca üniversitemizin yanı başında bulunan A2 kategorisindeki Bandırma Devlet Hastanemiz de öğrencilerimizin sağlık hizmetlerine kolay ulaşımı hususunda büyük bir avantaj sağlamaktadır.
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin Yurt İçinden ve Yurt Dışından Gelen Öğrenciler İçin Sunduğu Konaklama ve Burs İmkânları
Öğrencilerimiz Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlarda kalabilirler. Bandırma’da KYK’ya bağlı toplam beş yurt bulunmaktadır.
Manyas’ta da KYK’ya bağlı bir yurt bulunmaktadır. Kız öğrencilere hizmet veren Manyas Öğrenci Yurdunda 370 öğrenci kalabilmektedir. Gönen MYO yerleşkesinde ise 362 yataklı erkek ve 242 yataklı kız öğrenci yurdundan oluşan toplam 604 öğrenci kapasiteli yeni bir KYK öğrenci yurdu hizmete girmiştir.
Bölgemizde toplam 7 yurtta 7306 öğrenci konaklama imkanına sahiptir. KYK yurtlarının yanı sıra bölgemizde özel teşebbüsün hizmet verdiği çok sayıda apart ve öğrenci yurdu da bulunmaktadır.
Öğrencilerimize vakıf, dernek vb. sivil toplum kuruluşlarının sağlamış olduğu bursların yanında, üniversitemiz tarafından hâlihazırda yemek bursu ve kısmi zamanlı çalışma imkânı sunulmaktadır. Ayrıca yeniden yapılandırılan Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Vakfı ile önümüzdeki dönemde yeni burs imkânları oluşturulacaktır.
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin Bilimsel Çalışmaları
Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (BANÜ-TÖMER), Akıllı Ulaşım Sistemleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (BAUSMER), Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (BANÜ-KAGEM), Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (BANÜ-SEM), Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (BANÜ-Çocuk Üniversitesi), Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (BANÜ-UZEM), Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (BANÜ-BİTEM), Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (BANÜ-ESAM), Bor Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi (BANÜ-BORTAM), Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi (BANÜ-FTR), Akdeniz Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (BANÜ-APAM), Bilgisayar Uygulama ve Araştırma Merkezi (BUAM), Dış Ticaret ve Lojistik Uygulama ve Araştırma Merkezi (BANÜ-DTLM), Kadın, Aile ve Toplum Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (BANÜ-KAT), E-Spor ve Ekonomisi Uygulama ve Araştırma Merkezi (BANÜ-E-SPOR), Tarih, Kültür ve Sanat Uygulama Araştırma Merkezi (BANÜ-TAKSAM), Sağlıklı Beslenme ve Yaşam Uygulama ve Araştırma Merkezi (BANÜ-SABESYA), Göç ve Yoksulluk Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (BANÜ-GÖÇ) ve Sosyal Politikalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (BANÜ-SPR) olmak üzere üniversitemiz bünyesinde 19 uygulama ve araştırma merkezi kurulmuş bulunmaktadır. Bu uygulama ve araştırma merkezlerinin üniversitemize, bölgemize ve ülkemize çok büyük katkılar sağlayacağına inanıyoruz.
Üniversitemiz, akademik başarı için ulusal ve uluslararası kongre ve sempozyumların gerçekleştirilmesini çok önemsemektedir. Bu doğrultuda 2021 yılı içerisinde 11'i Bandırma’da olmak üzere yurt içi ve yurt dışında toplam 19 uluslararası kongre ve sempozyumun düzenleyicisi veya paydaşı, 2022 yılı içerisinde ise 10 tanesi Bandırma’da olmak üzere toplam 28 uluslararası kongre ve sempozyumun düzenleyicisi veya paydaşı, 2023 yılı içerisinde ise 3 tanesi Bandırmada olmak üzere toplam 14 uluslararası kongre ve sempozyumu düzenleyicisi veya paydaşı olmuştur.
YÖK tarafından 2016 yılı içerisinde 8 üniversite ihtisas üniversitesi olarak belirlenmiştir. Üniversitemiz de bunlardan biri olup, kendisine “Akıllı Ulaşım Sistemleri” alanında ihtisas üniversitesi olma görevi verilmiştir ve Üniversitemiz bu alanda çalıştaylar gerçekleştirmiş, 2018-2021-2022-2023 yılarında ise Bandırma’da bir uluslararası konferans gerçekleştirilmiştir. Üniversitemiz, fakültelerini ve bölümlerinin kuruluşunu özellikle akıllı ulaşım sistemleri alanıyla bağlantılı bir şekilde planlamaktadır. Akıllı ulaşım sistemleri alanında Türkiye çapında oldukça kapsamlı bir laboratuvar kurma girişimi de devam etmektedir.
Üniversite olarak en çok önemsediğimiz alanların başında kütüphanemiz gelmektedir. İyi bir üniversite olmak iyi bir kütüphaneye sahip olmakla mümkündür. Bu doğrultuda kütüphanemiz çok kısa süre içerisinde özellikle dijital yayın sayısı bakımından iyi bir noktaya gelmiş bulunmaktadır. Kütüphanemizde basılı ve elektronik yayınların toplam sayısı 7.129.118'e ulaşmıştır. Kütüphanemiz ulusal lisans kapsamında EKUAL ULAKBİM üzerinden 18 adet veri tabanına erişim sağlamaktadır. Üniversite veri tabanlarına kampüs içinden ve kampüs dışından sınırsız erişim mümkündür. Prof. Dr. Sabahattin Zaim Kütüphanemiz 2.000 m2 kapalı alan, Öğrenci Yaşam Merkezimizde 160, Spor Bilimleri Fakültemizde 100 kişi kapasiteli okuma salonlarımız ve Merkez Kütüphanede 750 oturma kapasitesi ile bölgemizin en modern kütüphanesi olma özelliğini taşımaktadır.
Üniversitemiz, ülkemizde henüz çok az üniversitede uygulanmaya başlanılan LMS (Learning Management System) sistemi pilot uygulamasına başlamış bulunmaktadır. Yine tüm akademik ve idari personelimize Microsoft akademik portaldan faydalanma imkânı sağlanmaktadır.
Üniversitemiz bünyesinde halihazırda 9 hakemli dergi yayın faaliyetinde bulunmaktadır. Bunlardan en eskisi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemiz yönetimindeki “Yönetim ve Ekonomi Araştırmaları Dergisi (YEAD)” olup, uzun yıllardır akademik dünyaya katkı sağlamaktadır.
Akademik organizasyon ve yayınlar konusunda da her geçen yıl kendini biraz daha geliştiren Üniversitemizin, hakemli dergi sayısı da 9' ulaşmıştır. Yönetim ve Ekonomi Araştırmaları Dergisi (YEAD), Akıllı Ulaşım Sistemleri ve Uygulamaları Dergisi (AUSUD), Sosyal Bilimler Araştırmaları Dergisi (SAD), Uluslararası İlişkiler ve Diplomasi Dergisi (UİD), Sağlık Bilimleri ve Araştırmaları Dergisi (SABAD), Mühendislik Bilimleri ve Araştırmaları Dergisi (BMBAD), Dünya Dilleri, Edebiyatları ve Çeviri Çalışmaları Dergisi (DEDÇED), Hipokrat Tıp Dergisi (HTD) ile Sanat, Tasarım ve Mimarlık Dergisi gibi farklı alanlarda yüksek kaliteli bilimsel çalışmaları yayımlayarak akademik dünyaya katkı sağlamaktadır.
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nde Teknolojik Altyapı
Üniversitemiz, uç kullanıcıların; merkezi güvenlik, anti virüs ve kimlik doğrulamasını sağlamak üzere “Client Güvenlik Sistemi”, yetkisiz erişimleri engellemek için kurulan “Güvenlik Duvarı” sistemi ve tüm aktiviteleri izleyip güvenlik açıklarını tespit ederek anlık olarak raporlayabilen “Merkezi Kayıt Yönetim Sistemi” ne (SIEM) sahiptir.
Üniversitemiz, ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemine sahiptir. Ayrıca, CISCO yetkili eğitim merkezi konumundadır. Personel, öğrenci ve ek ders ara yüzlerinin senkronizasyonu ile zamandan ve işgücünden tasarruf sağlanmıştır. E-devlet sistemi entegrasyonu sağlanarak sistem üzerinden Elektronik belge, Kariyer kapısı ve e-Sertifika gibi birçok hizmet verilmektedir.
Üniversitemiz genelinde büyük bir kısmı All in one Intel i7 işlemcili ve fiber alt yapıya sahip toplam 18 bilgisayar ve 2 adet MAC laboratuvarı aktif olarak kullanılmaktadır. Üniversitemiz yerleşkelerinde tüm öğrenci ve personelimize kablosuz ağ hizmeti verilmektedir. Ayrıca bu hizmet bütün dünyadaki “Uluslararası Üniversite Ağı”na (EDUROAM) kayıtlı olan tüm üniversitelerde kullanılabilmektedir. Bütün veriler güvenli ortamlara otomatik olarak yedeklenmektedir.
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi - İletişim
Üniversitemiz ile bilgi almak isteyenler;
- www.bandirma.edu.tr internet sayfamızdan,
- bandirmauni Facebook/Twitter/İnstagram/Youtube adreslerimizden,
- kurumsaliletisim@bandirma.edu.tr e-posta adresimizden ve
- 0266 717 01 17 no’lu santralimizden
bizlere kolayca ulaşarak her konuda bilgi edinebilirler.