Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2018

Gösterim: 2815

Üniversitemizde Başarının Altın Anahtarı ‘’Azim’’ Paneli Düzenlendi

Üniversitemizde Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (BANÜ - KAGEM) tarafından Başarının Altın Anahtarı ‘’Azim’’ paneli düzenlendi. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Hamit Akçay’ın Moderatörlüğünü yaptığı panele, Teksüt Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Arınık ve Albaraka Türk Katılım Bankası CFO’su Temel Hazıroğlu panelist olarak katıldı.

Panelin açılış konuşmasını Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (BANÜ - KAGEM) Müdürü Doç. Dr. Celalettin Yanık yaptı. Yanık, ‘‘Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (BANÜ - KAGEM) olarak düzenlediğimiz ilk panelimiz. Azim konusunu seçmemizdeki amaç öğrencilerimizin mezun olduktan sonra beyaz yakalı çalışma şartlarında nasıl başarılı olacaklarına yardımcı olmaktı.’’ dedi. Ayrıca mezun öğrencilerin aranarak hangi alanda çalıştıklarını öğrendiklerini ve elde ettiği bilgilerden büyük memnuniyet duyduğunu da ifade etti.

Panelde ilk olarak sözü panelin moderatörü Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Hamit Akçay aldı. Akçay, ‘‘Kişilerin başarı yolunda kurumsal alanda ve girişimcilik alanında olmak üzere iki seçeneği vardır. Konuklarımız her iki alanda da büyük başarıları olan isimlerdir.’’ dedi. Ve sözü ilk olarak Teksüt Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Arınık’a bıraktı. Teksüt şirketinin kuruluş ve büyüme aşamalarından bahsederek söze başlayan Arınık, ‘’Başarıya ulaşmakta sihirli kelime çok çalışkan olmaktır. İnsan kendine hedef koymalıdır ve bu hedef doğrultusunda adım adım ilerlemelidir. Azim, hedef, heyecan ve sevgi olmadan başarıya ulaşılamaz. Ayrıca bir firma için en önemli yatırım, çalışana yapılan yatırımdır. Sadece bir firmada çalışmayı değil, imkanlar dahilinde sizlerin de bir iş kurmasını ve girişimci olmasını öneririm. Küçük işletmeler ilerleyen zamanlarda dev bir firmaya dönüşebilir. Hayal kurmaktan vazgeçmeyin.’’ dedi.

Panelin ikinci konuşmacısı Albaraka Türk Katılım Bankası CFO’su Temel Hazıroğlu oldu. Hazıroğlu, ‘‘Üniversite hayatı kişinin kendisini bir alanda bütüncül olarak geliştirmesidir. İş hayatı ise çalışma ve üretme alanıdır. İş hayatının birincil amacı, işletmenin amacına uygun faaliyetlerine katma değer sağlamaktır. Üniversitede öncelik teori ve öğrenmedir, sonrasında pratik gelir. İş hayatında ise pratik ilk plandadır öğrenme de yanında devam eder. Bu farkı kaçırmamak çok önemlidir. İş hayatı iyi bir öğrenim hayatından sonra öğrendiklerimizi uygulamayı sağlayan imkanlar sunar. Üniversite hayatı bizlere bütüncül bir bakış açısı sağlar. İş hayatında da böyledir en az 4 - 5 yıl pratik yaparak bütüncül olarak işi öğrenebiliriz. Gerçek azim kendine güvenmektir ve yeni koşullara çabuk adapte olmaktır. İş hayatında kendi fikirlerini söylemek kadar yeni fikirlere açık olmak da çok önemlidir.’’ dedi. Konuşmasının devamında ise öğrencilere iş başvurularında nasıl davranılması gerektiği konusunda bilgi verdi.

Öğrencilerimizin yoğun ilgi gösterdiği panel, soru cevap kısmının ardından Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in panelistlere plaket takdim etmesiyle sona erdi.