Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2022

Gösterim: 325

Üniversitemiz Bağcılar Belediyesi ve Sualtı Taarruz Komutanlığı İş Birliği ile 30 Ağustos Zafer Dalışı Gerçekleştirildi

30 Ağustos Zafer Bayramının 100. yıl dönümü dolayısıyla Üniversitemiz, Bağcılar Belediyesi ve Türk Deniz Kuvvetleri Su Altı Taarruz Komutanlığı iş birliği ile “Zafer Dalışı” etkinliği gerçekleştirildi. SAT Komutanlığı Yerleşkesinde gerçekleşen etkinliğe Türkiye Su Altı Federasyonu Başkanı Oğuz Aydın, Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, SAT Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe, Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Ali Erdoğan, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Celalettin Yanık, Bağcılar Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Cengiz Paccı, Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Doç. Dr. Celil Aydın ve Bağcılar Belediyesi Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı kursiyerleri katıldı.

   
Protokol tarafından gerçekleşen açılış konuşmalarının ardından Türkiye Su Altı Federasyonu Başkanı Oğuz Aydın, SAT Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe, Denizcilik MYO akademisyenlerimizden Dr. Öğr. Üyesi Ferhat Yalgın ve SAT Komutanlığından 20 personel eşliğinde 5 temel engel grubundan (işitme, görme, süreğen, fiziksel ve zihinsel olmak üzere) 8 engelli dalıcı 8 metre derinliğe dalış yaptı ve 100 metrekarelik Türk bayrağımızı su yüzüne çıkararak görsel bir şölen gerçekleştirdi. 
30 Ağustos Zafer Bayramımızın 100. yıl dönümüne yakışır bir etkinlik ile izleyiciler tarafından büyük beğeni ve alkış toplayan gösteri, bugüne kadar su altı dalışı sonrası su yüzüne çıkarılmış en büyük boyuttaki bayrak gösterisi olması ile dünyada bir ilk olma özelliği göstermektedir.


Fotoğraflar